Terrorizmus

Kettős öngyilkos robbantás történt Libanonban

Ismeretlen fegyveresek kettős öngyilkos robbantást hajtottak végre csütörtök este a libanoni főváros déli részében, a detonációkban legalább nyolc ember életét vesztette.

2015.11.12 18:55MTI

A Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint a merényleteket Bejrút egyik, főként síiták lakta negyedében hajtották végre, egy kórház közelében. A robbantásokban legkevesebb negyvenen megsebesültek. Az NNA libanoni állami hírügynökség szerint a két pokolgép egymástól 150 méterre, és öt perc időkülönbséggel robbant.

Legalább tizenhat főre tehető az áldozatok száma - nyilatkozta George Kittaneh a libanoni vöröskereszt vezetője az LBC libanoni közszolgálati televíziónak. Bejrút déli része a síita Hezbollah libanoni fegyveres szervezet fellegvárának számít.

A szervezet harcosai a szomszédos Szíriában a kormányerőket támogatják az ellenzéki erők és szélsőséges csoportok ellen. A területet már korábban is érték támadások. Szunnita fegyveresek azzal fenyegettek, hogy több ilyen támadást is terveznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.