Kelet-Kínában

Kilenc embert nem találnak - robbanószereket gyártó üzem robbant fel

A cég 1958 óta foglalkozik robbanószerek gyártásával.

2015.10.21 07:49MTI

Kilenc embert nem találnak, miután szerda reggel felrobbant egy polgári hasznosítású robbanószereket gyártó üzem Kelet-Kínában, az első jelentések szerint a balesetnek két sérültje van.

A detonáció, amelynek okát még nem ismerik, a Santung tartományi Pingji megyében történt, a Tinpao vegyipari vállalkozás telephelyén - számolt be a Hszinhua hírügynökség. A cég 1958 óta foglalkozik robbanószerek gyártásával.

Kínában rendszeresek a halálos áldozatokkal járó, többnyire gondatlanság okozta üzemi, raktárépületi robbanások, tüzek. A múlt hónapban az északi Tiencsinben kapott lángra és robbant fel egy vegyianyagraktár, amely nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel.

Augusztusban több mint 170 áldozata volt egy pusztító erejű robbanássorozatnak, amely ugyancsak Tiencsinben egy szintén vegyi anyagok raktáraként használt épületben keletkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.