Paritás

Az Európai Néppárt Nőszervezete alelnökévé választották az RMDSZ-es Biró Rozáliát

Az RMDSZ nagyváradi politikusa a hat alelnöki tisztség egyikét töltheti be, mandátuma három évre szól.

2015.10.31 22:30MTI
www.rmdsz.ro

Az Európai Néppárt (EPP) Nőszervezete alelnökévé választották pénteken Biró Rozáliát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nőszervezete elnökét - közölte szombaton az RMDSZ hírlevele.

Az EPP nőszervezetének a müncheni kongresszusán újraválasztották az elnöki tisztségbe a német Doris Packet.

Az RMDSZ nagyváradi politikusa a hat alelnöki tisztség egyikét töltheti be, mandátumuk három évre szól.

"Az RMDSZ sokévi, az Európai Néppárton belül kifejtett tevékenységének, a nőszervezetünk eredményes munkájának, valamint az európai parlamenti képviselőink elismerésének fontos szerepe volt abban a nyitottságban, amellyel jelölésemet fogadták, és bizalmat szavaztak számomra e tisztségben. Célom, hogy a romániai magyar nők érdekeit képviselve, a szülőföldön való érvényesülés és a nők hangsúlyosabb szerepvállalási lehetőségeiért, továbbá a nemek közötti egyenlőség megvalósításáért munkálkodjak a hároméves mandátumom során" - idézte Biró Rozáliát az RMDSZ hírlevele.

A Marosvásárhelyen született Biró Rozália Kolozsváron szerzett közgazdász diplomát. 2004-2012 között Nagyvárad alpolgármestere volt, 2012-ben választották szenátorrá, 2007-től a RMDSZ legfelsőbb döntéshozó szerve, a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) elnöke, 2013-tól az RMDSZ Nőszervezetének elnöke, 2005 óta a Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.