Légibaleset

Lezuhant egy orosz polgári repülőgép a Sínai-félszigetnél

Egyiptomból 224 utassal a fedélzetén indult útnak Oroszország felé az Airbus A-321-es típusú repülő. Az egyiptomi miniszterelnök közlése szerint a gép lezuhant a Sínai-félszigeten.

2015.10.31 09:26MTI/ma.hu

Nem sokkal az után tűnt el a radarról az orosz gép, hogy felszállt Sharm el-Sheikhben.

Az egyiptomi légi irányítás elveszítette a kapcsolatot az orosz Kogalymavia egyik járatával, röviddel az után, hogy az szombaton reggel felszállt az üdülőparadicsomban, Sharm el-Sheikhben.A gép 217 utassal, és 7 fős személyzettel a fedélzetén Oroszországba tartott, az utasok zöme orosz turista – írja a Mirror.

A BBC szerint egymásnak nagyon ellentmondó hírek érkeznek a gépről: egyes források szerint repülő a Sínai-félsziget fölött tűnt el a radarról, míg orosz hírportálok szerint valahol Ciprus közekében. Az egyiptomi média úgy tudja, a gép lezuhant, míg török hírportálok szerint Törökország fölött a repülő újra feltűnt a radaron.

A legfrissebb hírek szerint az orosz polgári légi irányítás illetékese azt mondta, a lezuhant repülőgép a Kogalymavia légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó, 92-68-as számú járata volt, a fedélzetén 212 utas és hét főnyi személyzet tartózkodott.

A TASZSZ hírügynökség kairói repülőtéri forrásokat idéz, amelyek szerint mielőtt az Airbus A-321 típusú repülőgép eltűnt volna a radarképernyőkről, a pilóta engedélyt kért a legközelebbi repülőtéren való leszállásra, mert rádiókapcsolata korábbi megszakadása miatt ezt szükségesnek tartotta. Ezután teljesen megszakadt a kapcsolat a géppel, amely ekkor 9000 méter magasan repült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.