Őskori katasztrófa

Egy másik katasztrófára bukkantak az eltűnt repülőt keresők

Több mint egy éve tűnt el a MH370-es járat, de továbbra is folyamatosan kutatnak utána. A sors úgy hozta, hogy végül találtak katasztrófa-maradványokat, csak éppen egy másik esetét.

2015.05.14 06:40ma.hu

Több mint egy éve tűnt el nyomtalanul a MH370-es járat, de a keresés tovább folyik. Az eddig 90 millió dollárba kerülő kutatás még nem vitt közelebb a Kuala Lumpurból, fedélzetén 239 emberrel Pekingbe tartó gép sorsáról, ehelyett viszont egy másik érdekes leletekre bukkantak az Indiai-óceánban.

Egy ausztrál kutatócsapat olyan, ember alkotta tárgyakra bukkant, amik feltételezhetően egy ősi hajószerencsétlenség helyszínét jelölik. Peter Foley, az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal kutatásvezetője szerint az MH370 után kutató FugroEquator hajó szonárjai roncsokat fedeztek fel, de mint kiderült nem az eltűnt repülőgéphez tartoztak.

Az egyébként szürkén unalmas tengerfenéken több fényes tárgyat is találtak egy szűk területen, mintegy 3 kilométeres mélységben. A leletek többsége egészen apró, de akad közöttük nagyobb darab is, például egy horgony.

Az elkészült képeket elküldték a tengerrégészetnek, ahol megpróbálják megállapítani, honnan származnak a mélyben fekvő tárgyak.

Forrás: ATSB, photo by Fugro


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.