Tragédia

Hatalmas buszbaleset Franciaországban: több mint negyven halott

Legalább 42 halottja van egy autóbusz-balesetnek Franciaországban. A busz teherautóval ütközött Bordeaux közelében, Puisseguin városa mellett pénteken.

2015.10.23 10:15MTI
Google maps

A buszon főként idős emberek utaztak - közölte a francia rendőrség. A két jármű egy kétszer egysávos mellékúton rohant egymásba. A rendőrség közlése szerint a jármű kigyulladt, ezért rendkívül sok az áldozat.

Az autóbuszban 49-en utaztak, közülük 41-en vesztették életüket, s a kamion sofőrje is meghalt a balesetben.

Néhány embernek sikerült kimenekülnie az égő buszból, de az nem ismeretes, mennyire sérültek meg. A francia hírtelevíziók szerint csak három ember élte túl sértetlenül a balesetet.

Forrás: sudouest.fr

A busz nem sokkal a baleset előtt, péntek kora reggel indult egy közeli településről, és a dél-franciaországi Landes megyébe vitte kirándulni a helyi idősek klubjának a tagjait.

Szemtanúk az I-télé francia hírtelevíziónak elmondták, hogy a baleset egy nagyon veszélyes kanyarban történt.

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a mentők és a tűzoltók.

Franciaországban 1982-ben nem volt ilyen súlyos baleset.

A görögországi tartózkodáson tartózkodó Francois Hollande államfő és vezető politikusok is kifejezték együttérzésüket.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter és Alain Juppé volt külügyminiszter, Bordeaux polgármestere jelezte, hogy elindult a helyszínre.

Az 1982-es buszbaleset - AFP


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.