21 ember megsérült

Rendőrségi eljárás indult a bolgár buszbaleset ügyében

A rendőrség tömegszerencsétlenség, közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatt indított eljárást az M5-ös autópályán keddre virradóra felborult bolgár autóbusz balesete ügyében.

2015.07.14 10:05MTI
MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Várkonyi Gergely, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a bolgár rendszámú autóbusz Budapest felől Szeged felé haladt az M5-ös autópályán. A sofőr a csengelei pihenőhely közelébe érve, a 133-as kilométerszelvénynél - még tisztázatlan okok miatt - elveszítette uralmát a jármű felett.

MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az autóbusz letért az autópályáról, az árokba hajtott és az oldalára borult. A mentők 21 embert vittek kórházba, közülük egy - a busz sofőrje - életveszélyesen, hét súlyosan sérült meg.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a busz az autópálya melletti árokban feküdt az oldalán, első szélvédője kitörött, a jármű mellett mindenfelé az utasok személyes tárgyai hevertek. A helyszínre több tűzoltóegység és tizenegy mentőautó érkezett.

MTI/Donka Ferenc

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Molnár Krisztina arról tájékoztatott, hogy a kórházi ellátásra nem szoruló utasokat Kistelekre vitték, ők enni és inni kaptak, és ott várhatták meg, amíg Szabadkáról mentesítőjárat érkezett értük kedd délelőtt kilenc óra után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.