Tragédia

Baranyai buszbaleset: amputálni kellett egy kislány karját

Hat gyermek is megsérült a hétfői Baranya megyei buszbalesetben. Az egyik 13 éves kislánynak amputálni kellett a karját. Őt, testvérét és két társát jelenleg is a Pécsi Gyermekklinikán ápolják. A rendőrség vizsgálja a baleset okait.

2015.06.24 08:59ma.hu
atv screenshot

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, Királyegyháza és Gyöngyfa között hajtott az árokba a menetrend szerinti járat hétfőn. Pécsről tartott Sellyére, amikor hirtelen az árokba csapódott. 25-en ültek rajta, 23-an szenvedtek különféle sérülést. A katasztrófavédelem elsőként az utasokat mentette és átvizsgálta a baleset helyszínét.

„Huszonöten utaztak a buszon és félő volt, hogy többen kiestek a járműből ezért a tűzoltók átvizsgálták a busz 50 méteres környezetét, de szerencsére nem találtak senkit” – nyilatkozta Kasza Anett, a Baranya megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az atv-nek.

A 23 sérült között volt 6 gyermek is. Őket mind a Pécsi Gyermekklinikára szállították. Ketten már hazamehettek, négyüket azonban még mindig itt ápolják.

„Két legsúlyosabb állapotú gyermek egy testvérpár. Egy 13 éves leányzót meg kellett operálni az éjszaka folyamán. Ő neki a bal keze sérült meg olyan súlyosan, hogy amputációt kellett végrehajtani. A 16 éves bátyjának felületes, arcát érintő lágyrész sérülései voltak, őt is a műtőben látták el” – mondta Rózsai Barnabás, a Gyermekgyógyászati Klinika adjunktusa. 

A legfrissebb információk szerint a balesetet szenvedő járműnél nem volt műszaki probléma. Úgy tudni a sofőr rosszul lett útközben ezért hajtott az árokba. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a balesetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.