Illegális bevándorlás

Éjjel 3-4 óra felé érkezhettek meg az első autóbuszok a horvát határra

Megindultak az első autóbuszok a szerb-macedón határról a horvát határ felé - jelentette a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) kedd késő este.

2015.09.16 07:46MTI
MTI Fotó: Mohai Balázs

A presevói befogadóközpont előtt további egy tucat autóbusz várt arra, hogy elindulhasson - közölte az RTS helyszíni tudósítója. A beszámoló szerint azok a busztársaságok, amelyek korábban Belgrád és a magyar határ felé szállították a migránsokat, felismerve az új helyzetet, azaz hogy Magyarország lezárta a határt, és ott már nem tudnak átmenni a Közel-Keletről érkezők, új járatokat indítottak a vajdasági Sid felé. A közvetlenül a horvát határ mellett fekvő település 500 kilométerre fekszik Presevótól, tehát azok az autóbuszok, amelyek 21 óra körül indultak el a vajdasági város felé, éjjel 3-4 óra felé már meg is érkezhettek.

Aleksandar Vulin szerb szociális miniszter korábban azt közölte: ideiglenes befogadóközpontot alakítanak ki Siden és más vajdasági településeken.

Az N1 horvát hírcsatorna kedden közölte, hogy Horvátországon keresztül vezető új útvonalat javasló térképeket osztanak a migránsoknak Macedóniában. Az Avoid Hungary - Migration news (Kerüljétek el Magyarországot - Migrációs hírek) elnevezésű Facebook-csoport térképeket készített alternatív útvonalakkal, amelyeket szórólap formájában is osztanak az illegális bevándorlóknak a görög-macedón határ macedón oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.