Illegális bevándorlás, szakértő

Lehet, hogy Horvátország vagy Románia felé kerülnek a migránsok?

Talán a tél közeledte időt hagy arra, hogy felkészüljünk a tavaszi hullámban érkező újabb menekültáradatra.

2015.09.15 09:09MTI
MTI Fotó: Mohai Balázs

Mátraházi Tibor biztonságpolitikai szakértő szerint a magyar-szerb zöldhatár lezárása után Horvátország vagy Románia felé kerülhetnek a már Szerbiába érkezett, az Európai Unióba tartó illegális migránsok.

A szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában arról beszélt, hogy a következő két-három hétben "valamelyest nyugodtabb lesz a helyzet", a kérdés az lesz, az érkezők miként reagálnak arra, hogy jelentős hányaduk menedékkérelmét elutasítják.

Mátraházi Tibor elmondta: a szerb-horvát határ nagy részén a veszélyes Dunán kellene átkelniük, délebbre pedig a magyarországinál jóval nehezebb terepen vezet az út.

Talán a tél közeledte időt hagy arra, hogy felkészüljünk a tavaszi hullámban érkező újabb menekültáradatra - fogalmazott a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.