Illegális bevándorlás

A migránsok útvonala nem Horvátország felé megy

A horvát határrendészeti igazgatóság szerint nem várható nagyobb menekülthullám.

2015.09.14 22:15MTI

Nem várható, hogy a menekülthullám Horvátország felé veszi az irányt, miután Magyarország kedden szigorúbb intézkedéseket vezet be határán - mondta Zlatko Sokolar, a horvát határrendészeti igazgatóság vezetője hétfőn Zágrábban.

A rendőrség illetékese szerint voltak ugyan próbálkozások a migránsok útvonalának megváltoztatására, de"ezt sikerült megakadályozni."

A belügyminisztérium határrendészeti igazgatóságának vezetője a menekültválsággal foglalkozó szakértői találkozón mondta ezt a parlamentben.

Horvátország húszezer rendőrt mozgósított a menekültprobléma kezelésére, ebből hatezer az államhatárokat felügyeli, harminc pedig naponta több száz menekült kimentésében segít a Földközi-tengeren az Európai Unió közös mentőakciójának keretében - hangsúlyozta.

Horvátország jelenleg háromezer menedékkérőt tudna befogadni átmeneti szálláshelyeken. A problémát inkább azok jelentenék, akik nem akarnak az országban maradni, hanem tovább szeretnének menni más EU-tagállamokba - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.