Illegális bevándorlás

Félezer migráns várakozik a belépésre Röszkénél

A mintegy százméteres sor nagy része Szerbiában van. A migránsok rendben várják, hogy a magyar rendőrök 5-10 tagú csoportokban beengedjék őket az országba.

2015.09.14 20:57MTI

Mintegy félezer migráns várakozott a régi röszkei közúti határátkelőnél hétfő este, hogy beléphessen Magyarországra - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A mintegy százméteres sor nagy része Szerbiában van. A migránsok rendben várják, hogy a magyar rendőrök 5-10 tagú csoportokban beengedjék őket az országba. A várakozók között vannak nők, gyerekek és férfiak egyaránt.

A migránsok szerb területről folyamatosan érkeznek az átkelőhöz, a vajdasági Horgos központjáig buszok szállítják őket, onnan gyalog teszik meg az utolsó néhány kilométert a magyar határig.

A régi röszkei határátkelőhelyet elsősorban az autópályáról letiltott járművek használhatták, hétfő kora este azonban lezárták a forgalom elől. A migránsokat egy rendőrségi tolmács tájékoztatja a teendőkről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.