Ciki a harcedzett katonáknak

Bumm-bumm - ezt kell kiabálniuk a holland katonáknak lövés helyett

Nem lőhetnek többé a holland katonák, csak imitálhatják a tüzelést, mert kifogyott az ország a munícióból.

2015.08.07 11:38ma.hu

A holland katonák fegyverhasználat közben nem lőhetnek, helyette azt kell kiabálniuk bumm-bumm, kifogytak ugyanis a készleteik a nemzetközi missziók miatt. Mivel túl sok töltény fogyott külföldön, egyszerűen nincs arra lehetőség, hogy a lőgyakorlatokon elsüssenek egyetlen fegyvert is, helyette imitálni kell a tüzelést.

A holland RTL szerezte meg azt a levelet, amiben Hollandia védelmi minisztériuma panaszkodott a lőszerhiányra :"Egyszerűen nincs elég töltény."

Ez a helyzet rendkívül rossz hatással van a hadsereg moráljára a katonai szakszervezet szerint. A lőgyakorlatok törvényben előírt minimális mennyiségét ugyanis meg kell tartani, de az, hogy komoly, harcedzett emberek akció közben lövés helyett bumm-bumm-ot kiabálnak, felér egy bohózattal, és rossz beidegződéseket eredményezhet komoly harci helyzetekben - vélik a szakértők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.