Utóhatás

A United Airlines pilótája lőszereket húzott le a gép vécéjén

A United Airlines amerikai légitársaság vizsgálatot indított egy pilótája ellen, aki a Houston-München járaton saját fegyverének lőszereit akarta lehúzni a vécén.

2015.07.11 19:00ma.hu
freedigitalphotos.net/adam - képünk csak illusztráció

A United Airlines Houstonból Münchenbe tartó járatának pilótája kínos helyzetbe került. A férfi lőszereket talált a zsebében. Az USA-ban a belföldi járatokon ez nem is lenne gond, mert a pilóták a 2001 szeptember 11-ei támadás óta az utasszállító gépeken pisztolyt és lőszert is maguknál tarthatnak, az esetleges gépeltérítések megakadályozására.

De a pilóta tartott a német fegyvertartási törvények szigorától, így az összesen tíz lőszertől valahogy mindenképp meg akart szabadulni. Először a kukába dobta a golyókat, ott azonban megtalálta őket az egyik stewardess, amikor az egyik utas elveszett gyűrűjét kereste – tudósított az egyébként június 24-én történt esetről az Aviation Herald.

Az utaskísérő átadta a lőszereket a pilótának, ő pedig ezek után úgy döntött, hogy lehúzza őket a wc-n. Később azonban a stewardess megkérdezte, hogy mi történt a lőszerekkel. Ekkor a férfi számára is egyértelművé vált, hogy így már jelentenie kell az esetet.

A Boeing 767-400-es gépet a landolás után egy lezárt helyre irányították. A tűzoltók védőfelszerelésben leürítették és átszűrték a szennyvíztartályokat. Végül megtalálták a lövedékeket és a gép négy órás késés után visszatért az USA-ba.

„A pilóta a lőszerektől nem szabályszerűen szabadult meg” - erősítette meg a fentieket Karen May, a United Airlines szóvivője. „De nem valószínű, hogy ez büntetőjogilag aggályos lenne.” A légitársaság és az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság, a TSA vizsgálatot indítottak az esettel kapcsolatban.

A pilóta továbbra is a United Airlines alkalmazottja. Arra a kérdésre, hogy az eset ellenére továbbra is repül-e, May nem adott választ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.