Vatikán

Naponta mintegy száznegyven hajléktalan tisztálkodik a Szent Péter téri zuhanyzóknál

A rászorulók segítése nyáron sem szünetel - hangsúlyozta Konrad Krajewski pápai főalamizsnás a Vatikáni Rádiónak adott vasárnapi nyilatkozatában, amelyben az olasz főváros utcáin élő hajléktalanok támogatásáról számolt be.

2015.08.02 13:55MTI

A hőségben egyre többen veszik igénybe a Ferenc pápa által a római Szent Péter tér oldalában még februárban felállított zuhanyzókat.

Konrad Krajewski érsek elmondta, hogy a nyári kánikulában naponta mintegy 140 ember tisztálkodik itt. A tisztálkodási szereket és törölközőket ingyen kapják. A zuhanyzók minden nap reggel héttől este hat óráig tartanak nyitva, szerdánként és vasárnap csak a pápai audienciák és beszédek alatt zárnak be néhány órára. A hajléktalanoknak önkéntesek segítenek. Hétfőnként ingyenes borbélyszolgáltatás is működik.

A pápai alamizsnahivatalt vezető Konrad Krajweski elmondta, hogy a pápa megbízásából minden este a Vatikánból kimegy Rómába az utcákon élők segítésére. Leggyakrabban élelmet visz, így az utóbbi hetekben azonnali segítséget vitt a Róma külvárosába érkezett illegális bevándorló csoportoknak is.

A hivatal bevétele a keresztelőkre, esküvőkre vagy más eseményekre kért pápai áldásokból származik. A bevétel felett a mindenkori pápa rendelkezik.

Ferenc pápa a több mint két évvel ezelőtti megválasztása óta az alamizsnahivatal bevételét a rászorulók segítésére fordítja. Több alkalommal készpénzt is küldött a római hajléktalanoknak vagy azoknak, akik segítséget kértek tőle a világ bármelyik részéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.