Srebrenicai mészárlás

Szerbia tiltakozó jegyzéket küldött Bosznia-Hercegovinának

Szerbia tiltakozó jegyzéket küldött Bosznia-Hercegovinának az Aleksandar Vucic szerb miniszterelnököt ért srebrenicai támadás miatt.

2015.07.11 19:51MTI

A szerb külügyminisztérium közleménye szerint Belgrád azt várja Szarajevótól, hogy kutassák fel és a törvények szerint büntessék meg az elkövetőket.

"Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök jelenlétével készséget mutatott arra, hogy fejet hajtson a srebrenicai áldozatok emléke előtt, és előrelépést tegyen a térségbeli kapcsolatok terén, és ezt várjuk a többi országtól is. Bosznia-Hercegovina vezetőitől pedig a miniszterelnök elleni gyilkossági kísérlet nyilvános elítélését várjuk" - fogalmaztak a tiltakozó jegyzékben.

Aleksandar Vucic szerb kormányfőt szombaton a srebrenicai mészárlás huszadik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen kifütyülték, sértegették, majd műanyag palackokkal, cipőkkel, kövekkel és más tárgyakkal dobálták meg. Egy kő a kormányfő alsó ajkát találta el, és eltört a szemüvege.

Szervezett támadás történt szombaton Srebrenicában - értékelte délután Vucic, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy folytatni kívánja a megbékélés politikáját a bosnyákokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.