Légörvénybe került a gép

Légörvény, 40 sérült! Kényszerleszállás Ausztráliában

Kényszerleszállást hajtott végre a Qantas ausztrál légitársaság egyik légörvénybe került repülőgépe kedden Ausztrália északnyugati partvidékén; az incidensben negyven ember megsérült - közölte a rendőrség.

2008.10.07 10:10MTI

Az Airbus A330-300 típusú gép Szingapúrban szállt fel, és a nyugat-ausztráliai Perthbe tartott, 303 utassal és tízfős személyzettel a fedélzetén. A gép útközben vészjelzéseket adott le, majd Exmouth városban kényszerleszállást hajtott végre, s biztonságban földet ért. 

Tíz sérült állapota súlyos, őket az exmouthi kórházba szállították, a többi utas a repülőtéren várja, hogy a légitársaság egy másik gépével továbbutazhasson. A rendőrség korábban A320-as típusú gépről beszélt, amelyen 370 utas tartózkodott. A Qantas légitársaság később azt közölte, hogy a QF72-es járat egy A330-300-as, és fedélzetén összesen 313 ember volt. Az első hírek arról szóltak, hogy "incidens" - valamilyen rendkívüli esemény - történt a gépen, emiatt szakította meg útját. 

Az incidens természetéről akkor még sem a rendőrség, sem a légitársaság nem tudott nyilatkozni. Júliusban a Qantas egyik Boeing 747-es utasszállítója hajtott végre kényszerleszállást Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában, miután 8800 méteres magasságban felrobbant egy oxigénpalack a poggyásztérben, és három méter széles rést ütött a géptörzsön. A 365 utas közül senki sem sérült meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.