DSK

Felmentették a volt IMF-vezért a kerítés vádja alól Franciaországban

Az ítéletre számítani lehetett, mivel az ügyészség az IMF lemondott vezetőjének "egyértelmű és egyszerű" felmentését indítványozta.

2015.06.12 13:37MTI

Felmentette pénteken a kerítés vádja alól Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatóját az észak-franciaországi Lille bírósága.

Az ítéletre számítani lehetett, mivel az ügyészség az IMF lemondott vezetőjének "egyértelmű és egyszerű" felmentését indítványozta. A döntéssel feltehetően lezárult azon szexbotrányok sorozata, amelyek kettétörték Strauss-Kahn karrierjét.

A francia közgazdászt, aki 2012 előtt a francia elnökválasztás egyik legesélyesebb baloldali jelölt-aspiránsának számított, azért állították bíróság elé Franciaországban, mert egy prostitúciós hálózat által 2008 és 2011 között Párizsban és Washingtonban szervezett szexpartik rendszeres résztvevője volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.