Humanitárius

Nyolcmillió iraki szorul sürgős segélyre

Az UNICEF iraki megbízottja szerint plusz forrásokra van szükség az iraki helyzet kezelésére. Félmilliárd dollárból meg lehetne előzni a humanitárius katasztrófát.

2015.06.01 08:23MTI

Félmilliárd amerikai dollárt (141 milliárd forintot) kérnek nemzetközi szervezetek az Irakban kialakult humanitárius válság kezelésére.

Philippe Heffinck, az UNICEF iraki megbízottja közölta: katasztrófához közeli a humanitárius helyzet Irakban, sürgősen pótlólagos forrásokra van szükség a további segélynyújtáshoz. Az ENSZ-szervezet szerint mintegy nyolcmillió iraki szorul sürgős segélyre. Többek között az a hárommillió ember, aki az Iszlám Állam dzsihadista szervezet 2014 júniusában indult támadása óta kényszerült lakhelye elhagyására.

Az UNICEF-ben úgy vélik, hogy a harcok, valamint a pénz hiánya akadályozza a segélyezést. Az Irakban dolgozó humanitárius szervezetek éppen ezért kérnek mintegy félmilliárd dollárt a következő félévben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.