A tisztelgő tengerészgyalogos

Dicsőség a hősöknek

Világok találkozása egy amerikai útkereszteződésben.

2015.05.30 20:08ma.hu

1988-óta minden évben, az Emlékezés Napján kerül sor a Rolling Thunder/Ride for Freedom elnevezésű parádéra, aminek során az Egyesült Államok motorosainak jelentős része végiggördül zajos járművének nyergében a főváros utcáin, a hadifoglyokra és az ütközetben eltűntekre emlékezve.

Az elmúlt több mint tíz évben az egyébként ijesztő figurák mellett a rendezvénynek egy másik jelképe is megszületett. Tim Chambers, a tisztelgő tengerészgyalogos.

Chambers, a tengerészgyalogság veterán törzsőrmestere 2002-ben tekintette meg először a felvonulást és valami arra késztette, hogy beszaladjon az út közepére és tiszteletadással köszönje meg a motorosoknak, amiért a hősökre emlékeznek.

Tim azóta minden évben ott áll az út közepén, és 3-4 órán keresztül folyamatosan tiszteleg az elvonulóknak. Akik közül többen – lévén maguk is volt katonák – visszatisztelegnek neki.

Chambers igazi jelképe lett a Rolling Thundernek, több elismerésben is részesült, egy ízben az akkori elnök, George W. Bush reggelizni is meghívta magához.

Az alábbi videóban a katona és a motorosok érzelmei magukért beszélnek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.