Építkezési területen

II. világháborús sírt találtak Bosznia-Hercegovinában

A kelet-bosznia-hercegovinai Zvornik környékén körülbelül 20 személy földi maradványait fedték fel egy építkezési területen.

2015.05.22 16:58MTI

Vélhetőleg második világháborús német és olasz katonák sírjára bukkantak Bosznia-Hercegovinában - közölte a boszniai ügyészség pénteken.

A kelet-bosznia-hercegovinai Zvornik környékén körülbelül 20 személy földi maradványait fedték fel egy építkezési területen.

A maradványok mellett korabeli olasz és német pénzt, valamint német feliratos órákat és személyes tárgyakat találtak, így a hatóságok azt feltételezik, hogy német és olasz tetemekről van szó. Számos állkapcsot is találtak, amelyeken komoly fogászati beavatkozások találhatók, és ez megkönnyítheti az áldozatok azonosítását - közölte a boszniai ügyészség.

A maradványok DNS-vizsgálatának elvégzése mellett a hatóságok a német és az olasz diplomáciai képviseletet is értesítik az azonosítás megkönnyítése érdekében.

A sírt néhány nappal korábban fedezték fel, és először azt hitték, hogy az 1992-1995-ös délszláv háború idejéből származik, abból az időszakból ugyanis már több tömegsírt is feltártak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.