Szemet szemért, fogat fogért

Hajtóvadászat: agyonlőttek két rendőrt Mississippi államban

Ismeretlen támadók lelőttek két rendőrt - egy férfit és egy nőt - a Mississippi állambeli Hattiesburgban, a város polgármesetere arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak otthonukban.

2015.05.10 09:23ma.hu

Two Hattiesburg Police Officers have been murdered near Bouie and East 4th St. Suspects fled the scene in the police cruiser. One officer was a K-9 officer.

Posted by Hattiesburg Patriot on 2015. május 9.

A két meglőtt rendőrt azonnal kórházba szállították, ám ott végül belehaltak sebesüléseikbe. A támadás helyi idő szerint szombat éjszaka történt, a két lehetséges elkövető indokai nem ismertek. A rendőröket szolgálat teljesítése közben támadták meg.

A tettesek a rendőrök gépkocsijával menekültek el a bűncselekmény helyszínéről. Az autót később megtalálták.

Johnny DuPree polgármester arra kérte a helyi lakosokat, hogy amíg folyik a hajtóvadászat, ne hagyják el otthonaikat. Felháborodásának adott hangot, miszerint egy olyan nőt és férfit lőttek le, akik minden nap azért mentek ki az utcára, hogy megvédjék a várost, és a lakosok biztonságban legyenek. "Azok a személyek, akik ezt tették, már nincsenek többé biztonságban Hattiesburgban" - mondta.

Hétfőn New Yorkban is megöltek egy rendőrt. Öt hónap leforgása előtt ezt volt a harmadik rendőrgyilkosság az amerikai nagyvárosban. Hattiesburgban viszont harminc éve nem történt ilyen eset.

Tamika Mills és Pearnell Roberts, akik rátaláltak a két haldokló rendőrre a Negyedik utcán sétálva, teljesen sokkot kaptak: "Sosem láttunk még ilyet, csak a tévében, a szívünk szakadt meg értük" - mondták.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.