Akár életfogytiglant is kaphatnak

Súlyos börtön fenyegeti a terrortámadás előkészítésével vádolt cseheket

Akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat az a három ember, akit terrortámadás előkészítésével gyanúsít a cseh rendőrség.

2015.05.06 16:17MTI

A cseh rendőrség a szélsőségesek elleni múlt heti akciója során vette őrizetbe az illetőket, akiket egy vasúti szerelvény elleni támadás előkészítésével gyanúsítanak.

Az ügyben hat ember érintett. További kettőt azzal gyanúsítanak, hogy tudtak a tervezett terrorista akcióról, de azt nem próbálták megakadályozni, míg egy harmadik után tömegpusztító fegyver törvénytelen birtoklása miatt vizsgálódnak.

Az ügyészség közlése szerint a csoport "a közlekedés nagyobb mértékű megzavarását" tervezte.

A lidovky.cz prágai hírportál értesülése szerint baloldali szélsőségesekről van szó, akik állítólag a Forradalmi Sejtek Hálózata elnevezésű radikális szervezethez tartoznak. A hírportál úgy tudja, hogy a szélsőségesek gyújtópalackokkal akartak megtámadni egy Prágából Pilsenbe tartó katonai tehervonatot.

Amennyiben a bírósági eljárás során bűnösnek találják őket, a három fiatal akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. A másik három embert háromtól öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.