Menekülés közben

Benzinkútrablók lőttek agyon két rendőrt Kijevben

Két rendőr életét vesztette, három pedig lőtt sebekkel kórházba került hétfőre virradóra Kijevben, amikor fegyveres benzinkútrablók üldözése közben utóbbiak rájuk lőttek.

2015.05.04 11:15MTI

Az ukrán belügyminisztérium tájékoztatás szerint álarcos fegyveresek rontottak be egy benzinkút üzleti helyiségébe. Az alkalmazottat karon lőtték, majd kifosztották a kasszát, amiből mindössze 800 hrivnyát, azaz körülbelül 10 500 forintot tudtak elemelni.

Menekülés közben rálőttek az őket üldöző rendőrökre, akik közül kettőt halálosan, hármat súlyosan megsebesítettek.

Később Arszen Avakov belügyminiszter Facebook-oldalán arról számolt be, hogy az elkövetők közül hármat elfogtak, egy negyedik pedig meghalt a rendőrökkel folytatott tűzharcban. Az őrizetbe vettek között van egy mindössze 17 éves fiatalkorú bűnöző.

Az ukrán fővárosban 2012 őszén történt hasonló bűneset, amikor a kijevi Karaván bevásárlóközpontban egy lopáson tetten ért férfi agyonlőtt három biztonsági őrt, egy negyediket pedig súlyosan megsebesített.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.