Részigazság

Nem állt meg Markó Attila ellen az egyik vád

Ejtette a vádat a román korrupcióellenes ügyészség a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt parlamenti képviselője ellen az egyik kárpótlási ügyben, amely miatt a vádhatóság tavaly decemberben le akarta tartóztatni a politikust.

2015.04.27 18:09MTI

A volt képviselő egy közösségi oldalon ismertette az ügyészség vádiratának rá vonatkozó passzusát, amely szerint ejtették ellene a hivatali visszaélés vádját. Korábban a politikus többször kérte ezt, mivel nem vett részt a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok után járó kárpótlásokat elbíráló bizottság szóban forgó ülésén. A vádhatóság szerint ebből az alkalomból a testület tagjai jóváhagytak egy olyan kárpótlást, amelynek összegét egy telek reális árának háromszoros túlértékelésével állapították meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.