RMDSZ

Korrupciógyanú: Markó Attila ellen is vádat emeltek

Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a restitúciós hatóság kártérítési bizottságának nyolc volt tagja, köztük Markó Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt képviselője ellen.

2015.04.09 14:53MTI

A DNA többrendbeli, súlyos következményekkel járó hivatali visszaéléssel vádjával küldte bíróság elé a kártérítési bizottság volt tagjait, akik állítólag 75 millió euró kárt okoztak az államnak azáltal, hogy a piaci értéknél jelentősen magasabb kártérítéseket ítéltek meg a kommunizmus idején államosított ingatlanokért.

A december óta Magyarországon tartózkodó Markó Attila megalapozatlannak nevezte az ellene megfogalmazott korrupciógyanút. A politikus múlt héten lemondott képviselői mandátumáról, miután a DNA előzetes letartóztatásához kérte a parlament hozzájárulását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.