Nepáli földrengés

Nepálba indul a Baptista Szeretetszolgálat mentőegysége

A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 elnevezésű speciális mentőcsapata vasárnap délben indul útnak a földrengés sújtotta Nepálba.

2015.04.26 14:00MTI
Shutterstock fotó - sanupot

A közlemény szerint Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének sikerült felvennie a kapcsolatot Jir Man Rai-val, a Nepáli Baptista Egyház Tanácsának főtitkárával, aki segítséget kért a magyar segélyszervezettől.

A helyi baptistaszervezet főtitkára azt is elmondta: tudomása szerint a természeti katasztrófa során 1800-nál is több ember vesztette életét, a sűrűn lakott Katmanduban épületek omlottak össze, a sérültek száma csaknem ötezer.

Az utóbbi több mint 80 év legnagyobb, 7,9-es erősségű földrengése károkat okozott a szomszédos Indiában, Kínában és Bangladesben is. A kommunikáció Katmanduban és másutt a megrongálódott utak és a földcsuszamlások miatt nehézkes, a telefon- és internetkapcsolat az ország több részével is megszakadt.

A helyi egyházi vezető hozzátette: a fővárostól távolabb lévő gyülekezeteket nem tudta elérni, "aggodalomra ad okot sok vidéki falu sorsa". Egyelőre a károk felmérése sem könnyű.

Nepálban 1934-ben volt hasonló erejű földrengés, amely 8500 embert halálát okozta és romba döntötte a Katmandu-völgy városait. Az országban mintegy 300 ezer külföldi turista tartózkodik - olvasható a szeretetszolgálat közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.