Katasztrófa

Nepáli földrengés: magyar szervezetek is próbálnak segíteni

Akadoznak a mobilhálózatok, internet és tévéadások nincsenek, még sincs pánik és aki tud, segít. Utórengések még várhatók.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2015.04.26 10:15MTI

Magyarországi szervezetek is segítenének a nepáli földrengés áldozatain, Diószegi Anna Mária, a Sweet Home For Orphanage Foundation nepáli alapítvány főképviselője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azt mondta: a Magyar Ázsia Társasággal együttműködve próbálnak segítséget eljuttatni a helyszínre.

Közölte, nehezen tudott kapcsolatba lépni helyi ismerőseivel, mert a mobilhálózatok is akadoznak. Annyit viszont megtudott, hogy több kórház is romba dőlt, így a sérültek ellátásához nagy szükség lenne orvosokra, gyógyszerekre.

Kiemelte azt is, hogy az utórengések veszélye miatt az emberek nem térhetnek vissza házukba, de a hegyvidékes területen nem is nagyon tudnak hová menekülni, mert a hegyomlástól is félnek.

Az alapítvány főképviselője hozzátette: semmi előjele nem volt a földrengésnek. Nepál fejlődő ország, most próbálták helyreállítani az utakat, fejlődésnek indult a gazdaság. A mostani földrengés "teljesen romba döntötte a jövőjüket" - fogalmazott.

A 7,9-es erősségű földmozgásnak a vasárnapi legfrissebb összesítések szerint 1910 halálos áldozata van, a legtöbben Nepálban vesztették életüket. Ez volt a legsúlyosabb katasztrófa az országban az utóbbi 81 évben. A földrengés a Katmandu-völgyben rengeteg házat a földdel tett egyenlővé, a Himalájában pedig lavinákat indított el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.