Összeterelték az emberket a mecset közelében

Prédikátornak álcázva öltek a Boko Haram fegyveresei

Túlélők elmondása szerint a fegyveresek mintegy húszan lehettek, vasárnap késő este érkeztek autókkal a Kwafaja nevű faluba, kizavarták az embereket házaikból és összeterelték őket a mecset közelében azzal az ürüggyel, hogy az iszlámról fognak prédikálni nekik.

2015.04.07 07:32MTI

Ehelyett azonban tüzet nyitottak rájuk, és megöltek 24 embert, sok a sebesült is. Ezután házakat gyújtottak fel, felperzselve a fél falut, majd távoztak. A támadás több sérültjét Biu város kórházában kezelik lőtt és égési sebekkel.

Az önálló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram támadásainak hat év alatt több mint 15 ezer ember esett áldozatul Nigériában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.