Missouri

Nem mentette meg az agykárosodás - méreginjekcióval végezték ki a 74 éves férfit

A férfinek állítólag 71-es volt az IQ-ja, olvasni úgy tudott, mint egy negyedikes. Missouriban ez volt idén a második kivégzés.

2015.03.18 09:02ma.hu

Missouri államban végezték ki a férfit, miután a legfelsőbb bíróság elutasította kegyelmi kérelmét.

Az elítéltet, Cecil Claytont méreginjekcióval végezték ki helyi idő szerint kedden este. A férfit azért ítélték halálra, mert 1996-ban megölt egy seriffhelyettest.

Az elítélt ügyvédjei az utóbbi időben arra hivatkozva próbálták megakadályozni az ítélet végrehajtását, hogy Clayton egy 1972-ben történt súlyos munkabaleset során jelentős agykárosodást szenvedett, és emiatt nem volt tisztában halálos ítélete okával és annak jelentőségével. Ez Missouri állam, illetve az Egyesült Államok szövetségi törvényei szerint kizárta volna a kivégzést.

Ugyanakkor az érvet sem a missouri, sem a szövetségi legfelsőbb bíróság nem fogadta el, bár mindkét törvényszék megosztott volt a kérdésben: előbbi 4-3, utóbbi 5-4 arányban utasította el a kegyelmi kérelmet.

A férfinek állítólag 71-es volt az IQ-ja, olvasni úgy tudott, mint egy negyedikes.

Missouriban ez volt idén a második kivégzés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.