20 halott

Szakadékba zuhant a busz, odaveszett az operatársulat kétharmada

Egy héten belül ez volt a második hasonlóan súlyos közlekedési baleset Kínában. Múlt kedden 22-en haltak meg, amikor egy autópályán felborult egy távolsági busz.

2015.03.03 07:10MTI

Húsz ember, egy kínai operatársulat csaknem kétharmada életét vesztette, amikor kedden reggel autóbuszuk szakadékba zuhant Közép-Kínában - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A baleset, amelynek 13 sérültje is van, Lincsou település területén történt. Körülményeit vizsgálják, az illetékesek egyelőre annyit közöltek, hogy a helyi operatársulat bérelte az autóbuszt.

Egy héten belül ez volt a második hasonlóan súlyos közlekedési baleset Kínában. Múlt kedden az északnyugat-kínai Hszincsiang Kasgár városnál 22-en meghaltak, 38-an megsérültek, amikor egy autópályán felborult egy távolsági busz.

A legutóbbi hivatalos statisztikák szerint Kínában a tavalyi év első 10 hónapjában csaknem 426 ezer 400 közlekedési balesetben 87 ezer 218-an vesztették életüket, vagyis naponta körülbelül 300-an. Elemzők megjegyzik, hogy míg 2003-ban 24 millió autó futott a kínai utakon, addig tíz évvel később 137 millió, tavaly pedig számuk elérte a 154 milliót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.