Újabb vérengzés

Iraki szunnitákat végzett ki az Iszlám Állam

Egy Tikrít környéki iraki szunnita törzs négy tagjának kivégzéséről tett közzé videót hétfőn az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet.

2015.03.02 17:54MTI

Az Iszlám Állam szélsőséges szunnita fegyveres szervezet tavaly június óta tartja ellenőrzése alatt az észak-iraki várost. Az iraki hadsereg hétfőn síita milíciákkal együtt nagyszabású hadműveletet indított Tikrít visszafoglalására.

A négy férfit azzal vádolta az Iszlám Állam, hogy ők is együttműködtek az iraki hadsereggel. A felvételt a Twitter mikroblog-szolgáltatáson tették közzé, Az al-alami sahva-sejt (a dzsihádisták ellen harcoló fegyveresek) kivégzése cím alatt. A képsorokon az látható, amint egy eltakart arcú férfi fejbe lövi a négy foglyot.

Katonai források szerint a különböző szunnita törzsek számos tagja is részt vesz a Tikrít visszafoglalására indított hadműveletben. Haider al-Abádi iraki miniszterelnök vasárnap arra szólította fel Tikrít lakóit, hogy vegyék fel a harcot az Iszlám Állam ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.