Iszlám Állam

11 év után újra spanyol katonák vannak Irakban

Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet ellen létrehozott nemzetközi koalíció tagjaként azért érkeztek a közel-keleti országba, hogy különleges műveletekre képezzék ki az iraki hadsereg tagjait.

2015.02.26 10:53MTI

Az El Mundo című spanyol napilap szerint 200-an érkeztek meg a biszmájai katonai bázisra, ahol jelenleg a létesítmények felújítása és a berendezkedés zajlik. Julio Salom ezredes, a kontingens vezetője már tárgyalt Robert Bruce-szal, a koalíció helyettes vezetőjével arról, milyen kiképzői feladataik lesznek a spanyol katonáknak.

A különítmény egyelőre különleges műveletekre, aknamentesítésre és tűzszerészeti feladatokra segít kiképezni az irakiakat, de feladatköre később változhat. A spanyol fegyveres erők hasonló feladatokat végeztek már korábban Maliban és a Közép-afrikai Köztársaságban is.

Spanyolország a szíriai műveletekben nem vesz rész, de a koalíció tagjaként lehetővé tette az amerikai erőknek két déli támaszpont használatát az Iszlám Állam elleni észak-iraki hadműveletekhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.