Jemen

Szabadon engedték a 3 évig túszként fogva tartott szaúdi konzult

Abdalláh al-Hálidit, a jemeni Ádenben alkonzuli szolgálatot teljesítő diplomatát 2012 márciusában rabolták el az AQAP fegyveresei. Röviddel ezután a terrorista csoport videóiban tűnt fel túszként.

2015.03.02 17:49MTI

A szaúdi belügyminisztérium nem osztott meg részleteket a konzul kiszabadításról. Állítása szerint a hírszerzés komoly erőfeszítéseinek köszönhető a diplomata szabadulása.

Al-Hálidit az ádeni szaúdi konzulátuson vetették orvosi vizsgálatok alá, mielőtt hazatért volna Rijádba, Szaúd-Arábia fővárosába.

Rijád szorosan együttműködik az Egyesült Államokkal, hogy aláássa az AQAP műveleteit, különösképpen azért, mert a Közel-Kelet egyik legerősebb terrorszervezete esküt tett a szaúdi állam elpusztítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.