Ismeretlen fegyveresek

Elraboltak egy francia nőt és tolmácsát Jemenben

Franciaország nemrégiben arra szólította fel állampolgárait, hogy ne utazzanak Jemenbe, aki pedig ott tartózkodik, az haladéktalanul hagyja el az arab államot.

2015.02.24 18:44MTI

Ismeretlen fegyveresek elraboltak kedden egy francia nőt és a tolmácsát Jemenben - jelentette be a párizsi külügyminisztérium.

A tárca által kiadott sajtóközleményben az áll, hogy az áldozat egy nemzetközi szervezet munkatársa. Jemeni biztonsági források arról számoltak be, hogy a francia nőt a főváros, Szanaa központjában rabolták el kedd reggel.

A támadók a két nőt ismeretlen helyre vitték. További részleteket egyelőre nem közöltek. A tájékoztatás szerint a francia kormány mindent meg fog tenni az áldozat felkutatásáért és mielőbbi kiszabadításáért. Franciaország nemrégiben arra szólította fel állampolgárait, hogy ne utazzanak Jemenbe, aki pedig ott tartózkodik, az haladéktalanul hagyja el az arab államot.

Az utóbbi hetekben számos ország bezárta jemeni nagykövetségét a kiszámíthatatlan biztonsági helyzet miatt.

A jemeni fővárost szeptemberben Irán által támogatott síita húszi felkelők foglalták el, januárban megszállták az elnöki palotát is. A húszik nemrégiben feloszlatták a parlamentet, és házi őrizet alá helyezték Abed Rabbo Manszúr Hádi elnököt, valamint a kormány minisztereit.

A Perzsa-(Arab-)öböl menti országok államcsínynek minősítették a lázadók lépéseit. Az ENSZ korábban arra figyelmeztetett, hogy Jemen a belháború szélére sodródott, és a káosz kedvez az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet helyi erősödésének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.