Furcsa ügy, és halálos

Kokainként árulják a heroint Amszterdamban

Amszterdamban drogdílerek kokain néven fehér heroint árulnak hónapok óta - figyelmeztették a hatóságok a turistákat és a város lakosait pénteken.

2015.02.27 19:36MTI

A fehér heroin beszippantása életveszélyes. Eddig legalább tizenhét turistát kellett emiatt orvosi ellátásban részesíteni, három brit életét már nem sikerült megmenteni.

Az eset azért titokzatos, mert a díler kokain-áron adja el a körülbelül háromszor drágább fehér heroint.

A hatóságok a tavalyi év végén figyelemfelhívó kampányt indítottak Amszterdamban, amelynek keretében az utcai drogárusok kerülésére és az illegális drogok ellenőrzésére kérik az embereket. A tájékoztatást videó-kivetítőkön, posztereken, szórólapokon és a közösségi médiában is terjesztik.

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, eddig azonban egyetlen embert sem vettek őrizetbe az esetekkel összefüggésben.

A Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja (EMCDDA) szerint Európában a heroin két formában fordul elő: van az általánosan elérhető barna heroin, valamint a kevésbé általános és drágább fehér heroin, amely tipikusan Délkelet-Ázsiából származik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.