Hírszerzés

Az al-Dzsazíra Snowdennél is nagyobb kémbotrányt készül kiszivárogtatni

Jelentős hírszerző ügynökségektől kiszivárogtatott több száz titkos üzenet jutott az al-Dzsazíra birtokába, és az arab hírtévé a következő napokban nyilvánosságra hozza ezeket az információkat.

2015.02.24 09:34MTI

Az arab hírtévé szerint Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt alkalmazottja által közzétett tikos lehallgatási dokumentumok óta "ez a legnagyobb hírszerzési kiszivárogtatás".

A szóban forgó hírszerző ügynökségek a brit MI6, az izraeli Moszad, az orosz FSZB, a dél-afrikai SSA és az ausztrál ASIO. A brit honlap felhívja a figyelmet arra, hogy amerikai ügynökség nincs köztük.

A tévé a The Guardian című brit napilappal közösen fogja nyilvánosságra hozni a 2006 és 2014 vége között keltezett leveleket, amelyek "példa nélküli betekintést engednek a világot átfogó kémtevékenység titokzatos és a politika által erősen befolyásolt birodalmába".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.