Egy hajtóművel

Kényszerleszállást hajtott végre Jekatyerinburgban egy Air France-gép

A hosszú távolságok megtételére tervezett Boeing-gép egyébként akár 18 óra hosszáig is a levegőben maradhat.

2015.02.15 15:15MTI

Egy hajtóművel sikeres kényszerleszállást hajtott végre vasárnap az Air France francia légitársaság Boeing 777-es típusú gépe az oroszországi Jekatyerinburgban.

Az Air France Szöulból Párizsba tartó járatának fedélzetén 290 utas és 18 fős személyzet tartózkodott. Senki sem sérült meg. Párizsból másik repülőgépet küldenek értük, és addig szállodában helyezik el őket - közölte Dmitrij Tyuhin, a Kolcovo nevű repülőtér stratégiai kommunikációs igazgatója.

Az Ural hegység lábánál lévő Jekatyerinburg repülőtérének valamennyi szolgálatát a legnagyobb fokozatú készültségbe helyezték, amikor az Air France járatát vezető pilóták jelezték, hogy az egyik hajtómű meghibásodott.

A hosszú távolságok megtételére tervezett Boeing-gép egyébként akár 18 óra hosszáig is a levegőben maradhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.