Terrorista-nyilvántartásba vették

Német exrapper az Egyesült Államok terrorlistáján

Feltette a terroristákról készült globális listára hétfőn Denis Cuspert német állampolgár nevét az amerikai külügyminisztérium.

2015.02.10 08:22MTI
DPA

A 39 éves, Berlinből elköltözött férfi 2012-ben csatlakozott az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, felvette az Abu Talha al-Almani nevet, és a terrorszervezet több német nyelvű toborzóvideójában szerepelt. Cuspert az egyik felvételen egy levágott fejet tart, amely állítása szerint egy rivális csoport egyik harcosáé volt.

A washingtoni döntés nyomán amerikai állampolgároknak tilos üzleti kapcsolatban állniuk Cusperttel, akinek egyesült államokbeli számláit zárolták.

A Németországban terrorizmus gyanújával már körözött férfi neve felkerült az ENSZ feketelistájára is.

A bejelentés egybeesett Angela Merkel német kancellár washingtoni látogatásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.