Valótlan bejelentés

Terroristákat látott a bácsi a buszon Hosszúpályinál - a rendőrök elfogták

Egy összefüggéstelenül beszélő, erősen zaklatott állapotú férfi azért hívta telefonon a rendőrség segélyhívószámát, mert állítása szerint a Hosszúpályi és Monostorpályi között közlekedő buszon gyanús, külföldi személyek vannak és valamire készülnek.

2015.02.05 17:02ma.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi mobiltelefonjáról tett bejelentést 2015. február 5-én 12 óra 11 perckor a Miskolci Hívásfogadó Központba, mert a Hosszúpályi és Monostorpályi között közlekedő, körülbelül 20 perc múlva érkező autóbuszon nagyon gyanúsan viselkedő, valamire készülő, külföldi személyek vannak.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai a bejelentés fogadását követően valamennyi Debrecen és Hosszúpályi között közlekedő autóbuszt ellenőriztek - mivel a bejelentést tevő férfi nem mondta meg, hogy a busz hová érkezik -, annak érdekében, hogy megtalálják a bejelentőt, illetve az általa látott gyanús személyeket.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök megállapították, hogy a hívás egy Debrecen, Vörösmarty utcában lakó férfi telefonjáról érkezett. A járőrök 13 óra 45 perckor lakásán igazoltatták a férfit, aki elmondta, hogy nemrég érkezett haza Monostorpályiból egy helyközi járatú autóbusszal, melynek utasai között több nem magyarul beszélő, szerinte rossz cselekedetre készülő embert látott, ezért szólt a rendőrségnek.

A járőrök a 70 éves helyi férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt indult vele szemben eljárás.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.