Veszélyes

Gyújtogatásra bujtogató papot utasított ki Montenegró

Kiutasítottak Montenegróból egy szerb papot, mert a biztonsági szolgálatok szerint veszélyt jelent a nemzetbiztonságra.

2015.02.08 09:24MTI

A podgoricai sajtó hétvégi beszámolói szerint Velibor Dzomic többször is bírálta a montenegrói kormány intézkedéseit, és a rendőrség szerint ő volt az egyik szervezője a Hashim Thaci koszovói külügyminiszter látogatásakor szervezett tiltakozásnak is.

A biztonsági szolgálatok éppen Koszovó miatt kezdték megfigyelni Velibor Dzomicot, hét évvel ezelőtt ugyanis állítólag arra buzdította a Koszovó függetlenségének elismerése ellen tüntetőket, hogy gyújtsák fel a podgoricai parlamentet.

A montenegrói belügyminisztérium döntése értelmében a szerb ortodox papnak vasárnap 18 óráig el kell hagynia a balkáni ország területét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.