Nem figyeltek fel szélsőséges nézeteire

Interneten éltette a terrorizmust - kiutasították Olaszországból

Az iszlamista terrorizmust pártoló internetes honlapokat látogatta és azokat kedvezően kommentálta, ezért kiutasították Olaszországból a pisai Scuola Normale Superiore egyetem egy török állampolgárságú hallgatóját.

2015.01.20 19:37MTI

A 25 éves fiatalembert még december végén kényszerítették távozásra az olasz hatóságok, mégpedig nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, de az erről szóló információt csak most hozta nyilvánosságra az olasz terrorizmusellenes nyomozóhatóság (Digos). A fizikaszakos hallgató novembertől a Pisa városában működő Scuola Normale, az egyik legnevesebb olasz egyetem doktori kurzusainak hallgatója volt.

A Digos által közölt információk szerint a török férfi az iszlamista terrorcsoportok internetes oldalainak aktív látogatója és kommentelője volt. Ezeket a honlapokat a Digos ellenőrzés alatt tartja. A doktori tanulmányokat folytató török állampolgár pisai otthonában házkutatást is tartottak.

Az oktatási intézmény igazgatója hangoztatta, hogy a török hallgató tanulmányi érdemei alapján jutott be az egyetemre. A tanárok és diákok nem figyeltek fel a doktorandusz szélsőséges nézeteire.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter kedden bejelentette, hogy a római kormány a következő napokban terrorizmusellenes intézkedéscsomagot vezet be, amelynek keretében további külföldieket utasíthatnak ki Olaszországból. December vége óta - a török hallgatóval együtt - kilenc külföldit szólítottak fel távozásra terrorizmus pártolása miatt, rajtuk kívül több mint százat tartanak megfigyelés alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.