15 évet kaphatnak

Terrorimus támogatása miatt emeltek vádat több ember ellen

A 26 és 42 év közötti vádlottak törökországi és szaúd-arábiai közvetítők révén juttatták el a támogatást a Szíriában, Irakban és máshol harcoló terroristáknak.

2015.02.07 09:24MTI

Az Egyesült Államokban vádat emeltek hat ember ellen iszlamista terroristák támogatása miatt.

A gyanúsítottak valamennyien boszniai származásúak, Missouri, Illinois és New York államban élnek. Ötöt közülük letartóztattak, a hatodik nincs az országban - közölte helyi idő szerint pénteken az amerikai igazságügyi minisztérium, amely szerint a hat ember pénzzel és felszereléssel - többek közt taktikai felszereléssel és amerikai katonai egyenruhákkal - segített olyan szervezeteket, mint az al-Kaida, az an-Núszra Front és az Iszlám Állam. A vád ellenük terroristák támogatására való szövetkezés.

A tárca közleménye szerint a 26 és 42 év közötti vádlottak törökországi és szaúd-arábiai közvetítők révén juttatták el a támogatást a Szíriában, Irakban és máshol harcoló terroristáknak.

Amennyiben bűnösnek találják őket, 15 év börtönt kaphatnak. A gyanúsítottak közül kettőt emberölésre való szövetkezéssel is vádolnak, ami életfogytig tartó büntetéssel jár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.