ICAO

Kötelező lenne a negyedóránkénti helyzetjelzés a repülőgépeknek

Negyedóránkénti helyzetjelentést tenne kötelezővé a légitársaságok számára a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO), hogy csökkentse az eltűnt repülőgépek utáni keresés területét.

2015.02.05 17:39MTI
freedigitalphotos.net/adam

A Flightglobal légügyi szaklap beszámolója szerint az ENSZ légügyi szervezete javaslatának elfogadása esetén 100 tengeri mérföldre csökkenthető a keresés területe. Jelezték: a légitársaságok eddig önkéntesen dönthették el, hogy küldenek-e folyamatosan frissülő pozíció adatokat, és azt is, hogy milyen időközönként, ez most kötelezővé válna a Malaysia Airlines 370-es járatának eltűnése után.

A maláj légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata tavaly március 8-án tűnt el vélhetően a Dél-kína-tenger felett, és azóta sem találták meg. Korábban az Air France 447-es járatát, amely Rióból tartott Párizsba közel két év alatt találták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.