Almakerék (Malancrav) közelében

Lezuhant egy román katonai helikopter - több katona meghalt

Az első információk szerint a fedélzeten tíz katona tartózkodott, és csak ketten élték túl a balesetet. A sérültekért mentőhelikopter indult a térségbe.

2014.11.21 11:18MTI
Forrás: youtube.com (A kép csak illusztráció)

Lezuhant egy katonai helikopter Romániában a Szeben megyei Almakerék (Malancrav) közelében pénteken, a fedélzetén lévő katonák közül nyolcan meghaltak - közölte a Mediafax hírügynökség.

Mircea Dusa védelmi miniszter a Digi 24 hírtelevíziónak elmondta, hogy a fedélzeten tíz katona tartózkodott, és csak ketten élték túl a balesetet.

A sérültek egyikét mentőhelikopter vitte a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba. A túlélők súlyos megégtek.

Az IAR 330 Puma SOCAT típusú harci helikopter az aranyosgyéresi (Campia Turzii) katonai támaszpontról szállított katonákat Nagysinkre (Cincu) egy hadgyakorlatra.

A baleset egy erdős, nehezen megközelíthető térségben, rossz látási körülmények között történt. Egyes szemtanúk szerint a helikopter már a levegőben kigyulladt, és a pilótának az utolsó pillanatokban sikerült kivezetnie az égő helikoptert a lakott térségből.

A helyszínre indult Gabriel Oprea belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Mircea Dusa védelmi miniszter. A védelmi tárca tájékoztatása szerint a baleset körülményeit - szakértők bevonásával - a katonai ügyészség vizsgálja ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.