Új-Zéland

Szerencse, hogy tandemugrásra készültek - lezuhant a repülő

Ereszkedés közben a gép műszaki hiba miatt váratlanul zuhanni kezdett, majd a tóba csapódott.

2015.01.07 08:20MTI

Lezuhant Új-Zélandon egy szabadeső ejtőernyősöket szállító repülőgép, de valamennyi utasnak és a személyzetnek is sikerült kimenekülnie még a becsapódás előtt.

A Skydive Taupo elnevezésű cég kisrepülője a pilótán kívül hatfőnyi személyzettel és hat turistával repült a Taupo tó térségében. A repülés célja az volt, hogy az utasok - a személyzet egy-egy tagjával közösen - tandemugrást hajtsanak végre a tó fölött.

Ereszkedés közben azonban a gép műszaki hiba miatt váratlanul zuhanni kezdett, majd a tóba csapódott.

A szabadeséses ejtőernyős ugrást az utasoknak váratlanul és hirtelen kellett megtenniük, de szerencsére ez mindenkinek sikerült. A pilóta szintén még időben fel tudott venni egy ejtőernyőt, és neki is sikerült elhagynia a zuhanó gépet, majd a partra úsznia. A rendőrség szóvivőjének közlése szerint mindenkit megvizsgálnak az orvosok, de nagyobb sérülést valószínűleg egyikük sem szenvedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.