A pilóta elvesztette uralmát a gép felett

Selfie miatt zuhanhatott le a kisrepülő

A halálos kimenetelű útról ugyan nem készült videofelvétel, de a pilóta mobiltelefon-használatát tanúsító, a végzetes napról származó bizonyítékok arra mutatnak, hogy a mobiltelefon használata hozzájárult ahhoz, hogy elveszítse uralmát a repülőgép felett.

2015.02.04 19:24MTI

Az amerikai nemzeti közlekedésbiztonsági hivatal most nyilvánosságra hozott jelentése szerint a Cessna 150Ks típusú repülőgép fedélzetén lévő GoPro kamera rögzítette, amint a pilóta és más utasai rendszeresen készítettek fényképeket magukról mobiltelefonjaikkal, gyakran még vakut is használva a május 31-én bekövetkezett szerencsétlenség előtti különböző rövidtávú utakon.

A halálos kimenetelű útról ugyan nem készült videofelvétel, de a pilóta mobiltelefon-használatát tanúsító, a végzetes napról származó bizonyítékok arra mutatnak, hogy a mobiltelefon használata hozzájárult ahhoz, hogy elveszítse uralmát a repülőgép felett - erre a következtetésre jutottak a baleset vizsgálói.

Eric Weiss, a hivatal szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, a közlekedésbiztonsági hivatal idén nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a figyelmet a legkülönbözőbb figyelemelterelő körülményekre, mint amilyen a selfie készítés is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.