Bírálat

Amnesty: legalább 380 ezer szíriai menekültet kellene befogadni a gazdag országoknak

A londoni székhelyű jogvédő szervezet emellett jelentésében élesen bírálta a nemzetközi közösségnek a szíriai menekültek helyzetének rendezéséhez való hozzáállását.

2015.02.04 17:54MTI

A szervezet megállapítása szerint a Jordániába, Libanonba és Törökországba menekült négymillió szíriai közül százezreknek van szüksége arra, hogy más országok befogadják, ugyanis jelenlegi helyzetükben nincsenek biztonságban. Sok közöttük a gyám nélküli gyermek és a jobb orvosi ellátásra szoruló ember, illetve azok, akiknek esetében magas a kockázata, hogy támadások érik őket, így például a homoszexuálisok, vagy azok, akik nemi erőszak vagy kínzás áldozatai volt.

A jelentésből kiderül, hogy 80 ezer embernek már felajánlották a letelepedést más országokban, miközben a maradék 300 ezer továbbra is jogi bizonytalanságban van. Arról nincsenek pontos információi a szervezetnek, hogy mely országok fogadják be a menekülteket, de annyit lehet tudni, hogy Németország és Kanada az élenjáró, míg az Egyesült Királyság kilencszáz menekült befogadását ajánlotta fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.