Újabb lefejezés?

Videó: az ISIS japán túszok megölésével fenyeget

Két japán túszának megölésével fenyeget az Iszlám Állam terrorcsoport a világhálón közzétett videofelvételen, ha nem kapnak 72 órán belül 200 millió dollár váltságdíjat.

2015.01.20 10:03MTI
Fotó: screenshot

Az Iszlám Állam (IÁ) al-Furkan nevű médiacsoportja által készített felvétel, amelyet a szélsőséges szunnita szervezettel kapcsolatba hozható weboldalakra tettek fel, egy az egyben az IÁ korábbi túszairól közzétett fenyegetések mintáját követi.

A felvételen beszélő férfi hangja pedig hasonlít annak a brit szélsőségesnek a hangjára, aki már szerepelt az Irak és Szíria mintegy harmadát ellenőrző terrorszervezet korábbi - lefejezésekről készített - videóin.

A mostani képsorokon látható, ismét narancsszínű kezeslábasba öltöztetett két foglyot Goto Jogo Kendzsi és Jukava Haruna néven mutatják be.

A japán hatóságok egyelőre nem kommentálták a videót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.