Elárulta az ISIS harcosa, merre van

Lebukott: kitwitterezte a helyét a terrorista

Több tucat Twitter-üzenetet volt kénytelen kapkodva törölni egy terrorista szervezethez csatlakozott férfi, de már késő volt: tartózkodási helyére addigra felfigyeltek az elhárítók.

2015.01.04 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

Lebukott az új-zélandi férfi, akiről a hatóságok úgy tudják, csatlakozott az utóbbi idők egyik legrettegettebb terrorista szervezetéhez, az ISIS nevű csoporthoz. Az eredetileg Mark Taylor nevet viselő, bár mostanában inkább az Abu Abdul-Rahman névre hallgató férfi a Twitteren tett közzé több tudat olyan üzenetet, amelyekből könnyedén ki lehetett deríteni a tartózkodási helyét, bár utóbb 45 ilyen posztot sietve eltüntetett az oldaláról.

Az iBrado hírszerző csapat egyik kutatója, Jeff Weyers azonban addigra már minden lényeges információhoz hozzájutott, így pontosan be tudta határolni, hogy Taylor az al-Taqbah nevű szíriai városban, közel al-Raqqához húzta meg magát, az ISIS fellegvárában - számolt be a Metro című brit lap.

Taylor 2012-ben hagyta el Új-Zélandot, annak ellenére, hogy addigra már korlátozták az utazási engedélyeit, és tavaly júniusban bukkant fel Szíriában. Egy múlt hónapban megjelent videón szintén arról számolt be, hogy az arab országban tartózkodik és az Allah nevében vívott szent háborúhoz, a dzsihádhoz csatlakozott. Bár korábban egyértelművé tette a Twitter-üzeneteiben, hogy útja egy irányba vezet Szíria felé, most állítólag kapcsolatba lépett az új-zélandi okmányirodával, és egy megégett útlevél képét csatolva kérelmezte az okmány cseréjét. Egyelőre a hivatal nem válaszolt a kérésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.